Közösségépítés a piaristáknál Pályázat

Közösségépítés a piaristáknál

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt egyházi közösségi programok és beruházások támogatására szóló pályázat keretén belül 2016. májusában, iskolánk 32 diákkal és 3 kísérőtanárral részt vett a Csíksomlyói zarándoklaton és búcsún. Az erdélyi zarándoklat során jártunk Nagykárolyban a 2015-ben felszentelt piarista gyermekotthonban, innen továbbutaztunk Érdmindszentre, ahol Ady Endre szülőházát néztük meg. Utunk során megismerkedtünk Segesvár nevezetességeivel, jártunk Tamási Áron szülőházában Farkaslakán, majd elérkezett a Csíksomlyói búcsú napja. Az élmény, amiben itt részesülhettünk, leírhatatlan, ezt személyesen kell átélni. A magyar, a székely és a pápai himnuszt énekelni ekkora tömegben pedig szívet melengető, felemelő érzés volt. Zarándoklatunk során jártunk még Székelyudvarhelyen, Szovátán, Korondon, Kolozsváron és Nagyváradon is, ami a rengeteg élmény mellett a két osztály összekovácsolására is nagyon jó lehetőséget biztosított.

Pályázatunk másik elemeként – iskolánk egyik fő közösségi terének – a kápolnának a megújításához is forráshoz jutottunk, melynek segítségével a vizes falakról málladozó vakolat lekaparása után teljes egészében fel tudtuk újítani a kápolna belsejét. Így a tanév elején mindenki nagy örömére, már egy teljesen új kápolnabelső fogadta az idejáró hívő közösséget.

palyazat_lajtapresscikk

Karácsonyi vásár

Tisztelt Szülők!

A Piarista Szülői Választmány ez évben is megrendezi hagyományos karácsonyi vásárát 2016. december 4-én és december 11-én (vasárnap) a szentmisék közötti szünetekben.

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy mézeskalács és saját készítésű ajándéktárgyak felajánlásával támogassák rendezvényünket.

Felajánlásaikat 2016. november 30-tól egészen december 9-ig gyűjtjük az iskola portáján. Kérjük, hogy jelezzék, hogy a PSZV vásárra szánják.

Segítségüket előre is hálásan köszönjük!

A Piarista Szülői Választmány nevében:

 

 

Dr.Thiesz Aletta Veréna
elnök