Gólyatábor 2017

A mosonmagyaróvári Piarista Gimnáziumba történő felvétel után megtudtuk, hogy a tanév elején gólyatáborban is részt veszünk. A nyár folyamán kiderült a pontos időpont és a helyszín is. Augusztus 28-án délután indultunk Dinnyésre. Egy hagyományőrző házban szálltunk meg a település templomkertjében. Aznap este bemutatkoztunk egymásnak, és ismerkedtünk a közösség új tagjaival. Tíz óra magasságában éjszakai túrára indultunk a környéken. A nyolc kilométeres séta után nagyon elfáradtunk, ezért a szálláson gyorsan fürödni és aludni indultunk.

Másnap a kiadós reggeli után egy közeli településre, Gárdonyba látogattunk. Délelőtt megnéztük Gárdonyi Géza szülőházát, a Nádasdy kastélyt és a család obeliszkjét is, amelyet az egyik legbefolyásosabb magyar főnemesi család
emlékére állítottak. A délutánt a Velencei-tó homokos strandján töltöttük, fürödtünk, labdáztunk, beszélgettünk. A kora esti órákban a vacsora előkészületeivel foglalatoskodtunk, majd sötétedéskor tüzet gyújtottunk és a nyársakra feltűzdelt szalonnákat megsütöttük. Sokáig hallgattuk Pozsgai Eszter tanárnő történeteit a görög
színházakról. Hosszas beszélgetés után nyugovóra tértünk.

Szerda délelőtt Fenyvesi László túravezető elvitt minket a nádasban lévő Madárdal tanösvényre. A helyi növény- és madárvilág megismerése után madarakat gyűrűztünk. A hálóval elkapott élőlényekre az erdész kis gyűrűt erősített, majd odaadta nekünk az állatokat, hogy engedjük szabadon őket. Délután még egy utolsó sétát tettünk a környéken és fagyiztunk.

A gólyatáborban sok új élménnyel gazdagodtunk, jobban megismertük egymást, kísérő tanárainkat. Tanévnyitókor már régi ismerősként üdvözöltük társainkat, és vidáman idéztük fel közös élményeinket.