Fut az alsó…

Iskolánkban már szeptemberben pezseg az élet. Az alsós gyerekek nagy reményekkel, izgatottan várják a tanév legelső megmérettetését a kicsik iskolai futóversenyét. A már hagyománnyá vált versengést minden évben a városi sportpályán rendezzük meg szinte az első tanítási napokban.

Az idei tanévkezdet még több izgalmat rejtegetett, mint az előző évek. Először az esős idő akadályozott bennünket a verseny lebonyolításában, majd a hideg, szeles időjárás miatt halasztottuk el a versengést. Végül a nagy várakozást siker koronázta, és szeptember 26-án az alsó tagozat teljes létszámmal kivonult a „gimi pályára”, hogy a vállalkozó szellemű gyerekek összemérhessék gyorsaságukat és kitartásukat a korosztályuknak megfelelő mezőnyben. Összesen 156 kisdiák vállalkozott, hogy teljesíti a számukra kijelölt 800 illetve 1000 m lefutását. A kevésbé mozgékony gyermekek is kivették részüket a versenyből: a pálya mellett „torokfájásig” bíztatták társaikat a küzdelemben. A verseny első 7-7 helyezettje vívta ki az indulás jogát az őszi városi futóversenyre.

Nagyon jó hangulatú, sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött, melyhez nagyban hozzájárultak a lelkes, önfeledten szurkoló és rendkívül segítőkész tanító nénik is.

Török Róbertné, Hajni néni