Kölyök Atlétika teremverseny

Iskolánk második alkalommal hirdetett Kölyök Atlétika teremversenyt, melyre idén nem csak a városi, hanem a városkörnyéki iskolák is meghívást kaptak. A versenyzés szervezését és lebonyolítását, valamint a feladatok kiválasztását nagyban megkönnyítette, hogy a helyszínt az UFM Aréna biztosította. Két korcsoportban hat iskola, több mint 100 diákja versenyzett a legjobb helyezésekért. Az idei évben a legnépszerűbb versenyszám a Forma-1 volt, mely változatosságával, játékosságával méltán vívta ki ezt az elismerést. Az 1 kg-os medicinlabdával történő térdelésből dobás és hátrafelé dobás feladatai mellett; hármasugrásban, valamint helyből távolugrásban mérhették össze tudásukat a versenyző csapatok. Az utolsó versenyszámként megrendezett állóképességi futásba minden maradék energiájukat beleadták a lelkes kis versenyzők. A kisebbeknél a Fekete István Általános Iskola tanulói győzedelmeskedtek. A nagyobbaknál a Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola diákjai harcolták ki a végső győzelmet, a piarista iskola versenyzői előtt, akik így ezüst éremmel térhettek haza.

A verseny gördülékeny, gyors és zökkenőmentes lebonyolításában nagy segítséget jelentettek iskolánk gimnazista diákjai és versenybíróként is közreműködő tanítói és testnevelő tanárai. Köszönet nekik helytállásukért!

A fergeteges hangulatot a szurkolók hangos biztatása, és a zenei aláfestést biztosító hangtechnikus munkája tette felejthetetlenné. A verseny végeztével gyerekek és felnőttek egyaránt azt
kérdezték: Jövőre ugyanekkor ugyanitt?

Török Róbertné
tanító